Club Brugge wint nipt, Boucaut is de pedalen helemaal kwijt

Maandag 01 mei 2017 - 19:50   I   door Redactie

Club Brugge heeft de volle buit gepakt tegen Zulte Waregem. Blauw-zwart won met 2-1 en komt terug tot op vier punten van Anderlecht en staat nu alleen tweede.

Club kwam wel heel snel op achterstand na geklungel achterin en een blunder van doelman Ludovic Butelle. Hij grabbelde naast de bal van Timothy Derijck. Voordien was al een goal onterecht afgekeurd van Dalsgaard.

Diezelfde Dalsgaard mocht in de tweede helft niet meer op het veld gestaan hebben na een schandalige tackle op Ruud Vormer. Scheidsrechter Alexandre Boucaut floot zelfs niet.

Intussen had Club de achterstand wel al voor de rust goed weten te maken, met goed voetbal. Eerst scoorde Hans Vanaken op aangeven van Jelle Vossen. Wat later poeierde Dorin Rotariu het leer heerlijk binnen.

Na de rust blunderde Butelle nog een keer en redde Denswil Club een keertje. Zelf had het amper nog een kans in de tweede helft. Pas op het einde had Steppe nog een prima redding in huis op een poging van Vormer.