Club Brugge voert opvallend initiatief in en bezorgt Anderlecht schaamrood op de wangen

Club Brugge voert opvallend initiatief in en bezorgt Anderlecht schaamrood op de wangen
Donderdag 23 maart 2017 - 10:15   I   door Redactie

Club Brugge heeft een voorstel doorgedrukt om Belgische eersteklassers een duwtje extra te geven om meer Belgen op te stellen. Eén miljoen euro van het tv-geld zal gebruikt worden om de clubs te belonen die het meeste Belgen opstellen.

Club nam het initiatief voor dit. Vincent Mannaert, CEO van blauw-zwart, licht toe in Het Laatste Nieuws. "De achterliggende gedachte is dat we ervoor moeten zorgen dat we het succesverhaal van de huidige generatie moeten bestendigen", vertelt Mannaert. "We beleven een historisch hoogtepunt met onze vijfde plaats op de FIFA-ranking gecombineerd met een zesde plaats op de Europese coëfficiëntenranglijst."

"Het is in het belang van het Belgische voetbal dat jonge Belgen speelminuten blijven krijgen. Het leek ons het moment om dit nu door te voeren. Dat er ook unaniem gevolg werd aan gegeven, wil zeggen dat iedereen verder kijkt dan zijn eigen ploeg."

Opvallend: Club Brugge staat vierde in de lijst en doet zo het beste van alle topclubs wat betreft het aantal Belgen. Anderlecht doet het in die ranking momenteel absoluut niet goed en moet dringend op zoek naar meer Belgen.

TAGS  I  anderlecht  I   club brugge

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024