Club Brugge stoot door na natte thriller

Donderdag 30 november 2017 - 23:17   I

Zulte Waregem en Club Brugge mochten het vier dagen na de thriller op Jan Breydel opnieuw tegen elkaar opnemen. Lange tijd leek Club op weg naar een eenvoudige zege, maar Zulte Waregem kwam toch terug in de wedstrijd.

De eerste helft was het al Club wat de klok sloeg. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong via een doelpunt van Vossen. Vanaken ontglipte de buitenspelval en bracht in één tijd hard voor doel. Heylen zat er niet goed bij en Vossen kon profiteren. Club leek zijn schaapjes op het droge te hebben en kon de voorsprong zelfs nog uitbouwen, maar dat deden ze niet.

Bij de rust greep Dury fors in en wisselde hij maar liefst drie keer. Dat leek ook te renderen, want Zulte Waregem kwam beter in de wedstrijd. Toen Cools de bal met de hand raakte in zijn eigen 16 knalde De Fauw de bezoekers op gelijke hoogte. Iets later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong met een knap doelpunt van Anderlecht-huurling Leya Iseka.

Net als zondag kwam Club opnieuw langszij. Opnieuw Heylen liet zich wegzetten door Dennis, die ijzig koel bleef en Club zo op 2-2 bracht. Meteen ook de eindscore van de reguliere speeltijd. Spelers en fans mochten zich opmaken voor verlengingen.

Daarin kreeg Dennis meteen een gigantische kans om zich helemaal tot matchwinnaar uit te roepen, maar de Nigeriaan trapte wat wild op Bossut. Nadien bleef Club drukken, maar door het veld werd academisch voetbal bijna onmogelijk.

Het tweede kwartier begon op dezelfde manier als het eerste, met een grote kans voor Dennis. Deze keer kon hij Bossut wel verschalken, na een mooie aanval van Club. Zulte Waregem kwam niet meer terug en zo kon Club na een loodzware wedstrijd toch doorstoten.

Poll: Geniet u van zo'n bekerwedstrijden?