Club Brugge sluit 2016 af als koploper

Maandag 26 december 2016 - 22:21   I   door Redactie

Kampioen Club Brugge sluit het jaar 2016 af als leider. Blauw-zwart boekte een moeizame, maar verdiende zege tegen hekkensluiter Moeskroen en wipt zo weer over Anderlecht naar de eerste plaats.

De eerste helft bracht voor de fans van Club Brugge helemaal niet wat ze er hadden van verwacht. Al na acht minuten klom Moeskroen op voorsprong. Aristote Nkala kopte het leer binnen. Club speelde geen goeie eerste helft en dat zorgde voor het nodige gemor op de tribune. Aan de rust volgde zelfs een fluitconcert.

In de tweede helft gingen de supporters er wel weer vol achter, en met succes. Al kreeg Club wel de hulp van doelman Delac. Die liet een vrije trap van Van Rhijn erg knullig binnen. Een flater van jewelste. Niet veel later zorgde Vossen al voor de 2-1. De spits kreeg veel te veel ruimte en gleed de bal binnen. Desondanks bleef de veilige 3-1 uit. Daardoor bleef het spannend, maar het bleef wel.

Club Brugge - Moeskroen 2-1
8' Nkaka 0-1, 61' Van Rhijn 1-1, 68' Vossen 2-1