Club Brugge onderhandelt met deze Belgische club over een samenwerking: "Ja, we praten"

Club Brugge onderhandelt met deze Belgische club over een samenwerking:
Woensdag 15 februari 2017 - 12:00   I   door Redactie

Royal Knokke FC promoveert mogelijk naar de eerste amateurklasse. Als de club dat lukt, dan wordt het interessant om een samenwerking aan te gaan met Club Brugge. Blauw-zwart kan dan zijn beloften stallen bij de amateurclub.

Het idee voor een samenwerking ligt al op tafel, weet Sport/Voetbalmagazine. De gesprekken zitten nog wel in een prille fase. "Het is voorbarig om al te spreken over een samenwerking, laat staan een akkoord", zegt Pascal De Maesschalck, jeugdcoördinator bij blauw-zwart.

"Maar er wordt gepraat. Club Brugge is de voorbije drie jaar een kampioensploeg geworden, zodat het nog moeilijker is voor de eigen jeugd om door te breken. De vraag blijft: hoe laat je hen die laatste stap zetten?"

"Eerste amateur, de topklasse, daar gaat het om de knikkers. Dat zou jongens harder kunnen maken. Je zou Knokke de eerste keuze kunnen geven om jongeren die niet direct voor je A-ploeg in aanmerking komen, over te nemen en dan opvolgen hoe ze het daar doen. Een andere samenwerking uitbouwen kan in theorie ook, maar eenvoudig is dat niet. Zo’n amateurploeg traint alleen ’s avonds. Wat doe je dan met de spelers overdag?"

TAGS  I  Club Brugge  I   Royal Knokke FC

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024