Club Brugge krijgt hevige kritiek: "Hij is vergeten, het is een schandaal"

Club Brugge krijgt hevige kritiek:
Dinsdag 24 oktober 2017 - 11:06   I  

Club Brugge doet het dezer dagen prima onder zijn nieuwe trainer Ivan Leko. Maar volgens columnist Hugo Camps is het een schande dat ze in het Jan Breydelstadion niet meer aan één van hun meest succesvolle trainers ooit denken: Ernst Happel.

"De betekenis van Ernst Happel voor Club Brugge is al even duurzaam als de monumenten van de stad. Maar club noch stad is er zich van bewust. Happel is vergeten in Brugge, wat op zich een schandaal is", zegt Camps in Het Laatste Nieuws.

"Niet door de spelers die met hem hebben gewerkt zoals Julien Cools en Raoul Lambert. Die herinneren zich de menselijke warmte van de in brons gegoten dug-outicoon maar al te goed."

Dat het huidige bestuur het nauwelijks of nooit over Happel heeft, is een doorn in het oog van Camps. "Het bestuur van Club zwijgt de legendarische coach liever dood omdat ze de herinnering aan zijn persoonlijkheid vrezen. Hun kaboutercomplex is geheel terecht."

"Dus moeten anderen het initiatief nemen om Happel te eren op zijn 25ste sterfdag. Maar wie? Legende en cult zijn verdacht in de West-Vlaamse maquettestad van miniaturen en kwezels."

Poll: Moet Club Brugge Happel eren?

TAGS  I  Happel  I   Camps  I   Club Brugge

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024