Club Brugge krijgt geweldig nieuws over nieuw stadion

Club Brugge krijgt geweldig nieuws over nieuw stadion
Woensdag 25 januari 2017 - 15:00   I   door Redactie

Er is goed nieuws voor Club Brugge inzake het stadiondossier. De drie rechtstreeks betrokken gemeentebesturen (Brugge, Zedelgem en Zuienkerke) hun steun betuigd voor het nieuwe gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP). Dat is van levensbelang voor het nieuwe stadion van Club.

“Nog tot 10 februari kunnen opmerkingen worden geformuleerd”, vertelt Griet De Mulder van Ruimte Vlaanderen. “Sinds het begin van het onderzoek heeft De Vlaamse overheid 10 maanden om te beslissen over de definitieve vaststelling van het GRUP. Uiterlijk in september moet er dus een besluit zijn.”

Patrick Arnou (Zedelgem) is erg positief in Het Nieuwsblad. “In tegenstelling tot eerdere plannen vinden we dit wel een goede locatie voor het stadion. We zijn ook blij dat we dankzij het nieuwe GRUP de mooie, maar tegenwoordig verloederde site van het Lac van Loppem zullen kunnen aanpakken.”

"Ik hoop dat nu lukt wat met het plan uit 2011 niet lukte, want anders dreigt er weer jarenlange stilstand", zegt de Brugse burgemeester Renaat Landuyt. "Maar op politiek vlak zijn er alvast geen discussies meer.”

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024