Club Brugge is de nieuwe leider na heel ruime zege

Zondag 18 december 2016 - 19:48   I   door Redactie

Club Brugge heeft met sprekend gemak gewonnen van KV Kortrijk. Blauw-zwart won met 5-1 en doet een prima zaak. Het is de nieuwe leider in de Jupiler Pro League.

Club overdonderde Kortrijk compleet in de eerste helft. Al in het eerste kwartier kwam Club op voorsprong. Met een schitterende vrije trap liet Ricardo Van Rhijn doelman Kaminski kansloos. Kortrijk was nergens en Lior Refaelov verdubbelde met een afgeweken schot de voorsprong. Nadien lieten Vossen en Izquierdo kansen liggen en werden twee goals (terecht) afgekeurd.

De wedstrijd was zo aan de rust al gespeeld. Kortrijk speelde wel iets beter in de tweede helft, maar slikte nog een derde tegendoelpunt. Hans Vanaken dikte nog aan tot 3-0 en meteen daarna miste Jelle Vossen een strafschop. Wat later maakte de spits dat nog goed met de 4-0. Ruud Vormer dikte op vrije trap nog verder aan. De bezoekers konden nog de eer redden via Saadi.

Club Brugge - Kortrijk 5-1
14' Van Rhijn 1-0, 21' Refaelov 2-0, 70' Vanaken 3-0, 81' Vossen 4-0, 85' Vormer 5-0, 90+2' Saadi 5-1