Club Brugge in oog van de storm door dit lied tegen RSCA: "Ongehoord!"

Club Brugge in oog van de storm door dit lied tegen RSCA:
Vrijdag 15 december 2017 - 22:02   I  

In elk voetbalstadion hoor je wel liederen van supporters. Vaak zingen ze voor de eigen ploeg, soms ook tegen de tegenstander. Als Club Brugge tegen Anderlecht speelt zingen de fans van Club het lied: "Al wie niet spring is een jood". Ongehoord volgens de Joodse organisatie CCOJB.

De organisatie heeft nu dan ook een brief gestuurd naar de Pro League, Club Brugge en de voetbalbond. Zij horen het lied liever niet meer in Jan Breydel (of een ander stadion).

"Club-fans hebben al laten weten dat ze dat lied willen blijven zingen. Maar we moeten ons ervan bewust zijn dat het antisemitisme is. Verwijzen naar een deel van de bevolking, of dat nu Vlamingen, Walen, holebi's of Joden zijn, zonder enige vorm van context en zonder reden om ze te beledigen, heeft niets met voetbal te maken", aldus de organisatie volgens Sporza.

Volgens de organisatie maakt het ook niets uit dat "Joden" een verwijzing zou zijn naar de Ajax-fans. "Zelfs als de bijnaam "Joden" voor Anderlecht-fans een verwijzing is naar Ajax, wat wordt beschouwd als een joodse club, dan moet het woord “Joods” niet dienen als belediging. Het lijkt wel mode om “Jood” te gebruiken als een algemene belediging."  

Poll: Vindt u dit lied antisemitisch?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024