Club Brugge gaat helemaal kopje onder in Turkije

Woensdag 02 augustus 2017 - 21:28   I   door Redactie

Club Brugge speelde woensdagavond een belangrijke match tegen Basaksehir met het oog op de Champions League. De ploeg van Leko stond voor een moeilijke opdracht en zakte helemaal door het ijs.

Club Brugge kwam al meteen op achterstand. Adebayor kopte een perfecte voorzet van Clichy genadeloos voorbij Horvath. Al liet de verdediging van blauw-zwart alweer geen al te beste indruk. Denswil schatte de voorzet verkeerd in. Daarna hadden de Turken de controle, zonder grote kansen. Club stak zijn neus één keer aan het venster via een kopbal van Denswil, hij kopt nipt naast.

Vlak na het halfuur sloeg Basaksehir een tweede keer toe. Visca knalde de bal droog in de korte hoek en verdubbelde de voorsprong. Vlak voor rust legde diezelfde Visca opnieuw aan, deze keer spatte zijn knal uiteen tegen de paal.

Na de rust bracht Leko Vanaken in de plaats van Refaelov om meer grip te krijgen op het middenveld. Veel hielp het echter niet, de thuisploeg bleef heer en meester en liet enkele kansen liggen op de 3-0. Vlak voor het uur kwamen de West-Vlamingen toch eens tot een kans, maar Touba kopte in het zijnet. Niet veel later claimde de ingevallen Diaby een strafschop, maar de scheidsrechter ging er niet op in.

Daarna kabbelde de wedstrijd wat verder en verdween de intensiteit uit de partij. Aan de stand veranderde niets meer. Club Brugge is zo uitgeschakeld voor het kampioenenbal en moet via een herkansing zich zien te kwalificeren voor de Europa League.

Poll: Zal jij Club Brugge missen in de Champions League?