Club Brugge-fans pakken AA Gent keihard terug

Club Brugge-fans pakken AA Gent keihard terug
Woensdag 22 februari 2017 - 22:56   I   door Redactie

Michel Louwagie trok vanochtend in de krant aan de alarmbel. Hij vindt dat het tijd wordt voor maandagavondwedstrijden omdat clubs die ver doorstoten in Europa - zoals AA Gent nu - flink benadeeld worden met het drukke competitieschema.

“Wij maken geen keuzes tussen Europa en de competitie, hoewel deelname aan Play-off 1 cruciaal is voor de ontwikkeling van onze club. De match tegen Moeskroen van zondag is eigenlijk belangrijker dan het resultaat van Tottenham – Gent. Toch zullen we voluit gaan op Wembley", zei Louwagie.

“Met die instelling doen we veel voor het Belgische voetbal”, ging Louwagie verder. “Maar op dit moment worden we daar eigenlijk voor gestraft. Twee dagen rust is onvoldoende, dat is zelfs wetenschappelijk aangetoond."

Twee jaar geleden waren de rollen omgekeerd. De fans van Club Brugge herinneren Gent daar nu met plezier aan. Club haalde toen de kwartfinales van de Europa League, terwijl AA Gent enkel actief was in de competitie. "Ik vind het vreemd dat ze bij Club klagen dat ze vermoeid zijn", zei Bernd Thijs, de assistent-coach van AA Gent, toen. "Een heel seizoen strijd je voor Europees voetbal en als het dan zover is en je het goed doet, ben je benadeeld. Die logica ontsnapt me.”

TAGS  I  Club Brugge  I   AA Gent

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024