Clement lacht met Club-boegbeeld: "Nu had ik je bij uw kloten, hè"

Clement lacht met Club-boegbeeld:
Vrijdag 17 november 2017 - 14:05   I  

Komend weekend gaat Philippe Clement met Waasland-Beveren op bezoek bij zijn vorige werkgever Club Brugge. In het Jan Breydelstadion groeide Clement door de jaren heen uit tot een meubelstuk. Hij heeft er dan ook nog veel goede vrienden.

Ook met materiaalman Pascal Plovie heeft Clement nog steeds een hele goede band. De twee konden het altijd al goed met elkaar vinden, en enkele jaren geleden nam Clement zijn makker ook eens flink beet.

"In het seizoen 2011-2012 was hij trainer van de beloften. Voor Nieuwjaar wou ik het materiaal van de beloften controleren. Na twee dagen hadden evenwel amper twee beloften hun gerief binnengebracht. Ik hou van stiptheid en sprak Clement aan", aldus Plovie in Het Nieuwsblad.

"Ik zei: Ofwel brengen ze hun materiaal binnen, ofwel krijgen ze een boete. Er ontstond een hevige discussie met Philippe. Er werden woorden gebruikt waardoor sommigen, ik ook, dachten dat het nooit meer goed zou komen tussen ons."

Toch kwam alles snel weer goed... "Twee dagen later lag plots al het materiaal klaar. Phil riep me bij zich, lachte en zei: Broere, nu had ik je bij uw kloten, hè. Ik was er volledig ingetrapt. Het tekent Clement: ijzeren discipline en een man van zijn woord", besluit Plovie.

Poll: Heeft Clement de kwaliteiten om ooit coach van Club Brugge te worden?

TAGS  I  Clement  I   Plovie  I   Club Brugge  I   Waasland-Beveren

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024