Clement doet emotionele bekentenis: "Dan denk ik aan Sterchele"

Clement doet emotionele bekentenis:
Zaterdag 18 november 2017 - 21:20   I  

Philippe Clement doet het uitstekend als trainer van Waasland-Beveren. Al kan hij alles in perspectief plaatsen en zal hij altijd beseffen dat voetbal slechts een spelletje is. Dat heeft veel te maken met het ongeluk van Francois Sterchele.

Hij denkt nog erg vaak aan zijn ex-ploegmaat bij Club Brugge. "Laatst nog viel zijn naam in een gesprek met de staf. Ik kom nooit op die plek van de snelweg (waar het ongeluk gebeurde, red.), maar op een of andere manier is dat toch iets wat geregeld terugkomt", zegt hij bij Sport/Voetbalmagazine.

"Ik denk eraan als een speler te snel rijdt en er komt op de club een boete binnen. Of als je de beelden van Club ziet en de 23e minuut. Ik was toen kapitein en voelde me verantwoordelijk voor alles en iedereen. Zo surrealistisch, al die stoere binken samen..."

"Ik ben nooit met schrik op het veld gestapt, ook al speelde ik tegen Zinédine Zidane bij wijze van spreken, en ik ben ook nooit gekraakt door een of andere moeilijke periode in mijn carrière, maar die dag was ik kapot."

Poll: Denk jij nog elke dag aan Sterchele?

TAGS  I  Clement  I   Sterchele  I   Club Brugge  I   Waasland-Beveren

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024