'Charleroi hoeft verplaatsing naar Brugge zelfs niet te maken'

'Charleroi hoeft verplaatsing naar Brugge zelfs niet te maken'
Woensdag 13 december 2017 - 15:48   I  

Vanavond nemen Club Brugge en Charleroi het in een onderling duel tegen elkaar op. De winnaar mag door naar de volgende ronde in de Croky Cup. Club Brugge, de thuisploeg, is favoriet, maar een eenvoudige partij wordt het niet.

Volgens ex-speler Tim Smolders wordt het voor Charleroi een zeer moeilijke opdracht. Hij gelooft er dan ook niet echt in dat Charleroi voor een stunt kan zorgen in Jan Breydel. Ze zouden bij wijzen van spreken niet eens de verplaatsing hoeven te maken.

Charleroi won dan wel in Anderlecht, winnen in Brugge is nog andere koek. Beide teams zijn in bloedvorm, maar de kern van Club is veel gestoffeerder om drie wedstrijden in één week op te vangen. Bovendien spelen ze thuis en dat is voor hen een gigantisch voordeel. Voor Charleroi is het ook niet van moeten, want ze zijn al quasi zeker van een plaatsje in play-off I”, aldus Smolders in Het Laatste Nieuws.

Toch maakt Charleroi volgens Smolders kans, want hij ziet een opvallende parallel tussen Anderlecht en Club Brugge.  “Vorig jaar konden ze in Anderlecht voor het eerst in bijna tien jaar zegevieren. De laatste zege dateerde van september 2007, een match die ik mij nog goed herinner omdat ik er het winnende doelpunt had gescoord. Nu is het ook tien jaar geleden dat Charleroi nog eens won en misschien is dat wel een voorteken.”

Poll: Zorgt Charleroi voor een stunt?

TAGS  I  Smolders  I   Club Brugge  I   Charleroi

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024