Charleroi en Standard krijgen serieuze veeg uit de pan: "Voor hen draait het enkel daar om"

Charleroi en Standard krijgen serieuze veeg uit de pan:
Vrijdag 16 december 2016 - 11:39   I  

Gisteren kregen Charleroi en Standard hun straf na de supportersincidenten tijdens de Waalse derby. Standard gaat in beroep terwijl Charleroi dat niet doet, maar toch worden hun beide reacties bekritiseerd.

Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad vindt het niet kunnen dat meer om de verloren punten gaat dan om de incidenten zelf. "Het stoot tegen de borst dat in de voetbalwereld intussen alleen maar wordt gereageerd in functie van de verloren punten, Play-off 1 halen of niet. Charleroi zou vooral blij zijn omdat Standard geen punten krijgt. Standard trekt zich van die geldboetes en wedstrijden achter gesloten deuren maar weinig aan, het gaat om die drie punten. De Rouches zijn bereid er alle rechtsmiddelen voor uit te putten, tot de burgerlijke rechtbank toe. Voor drie punten."

"Die drie punten zijn voor Standard en Charleroi belangrijker dan welk opvoedkundig criterium ook. Als je de advocaten van beide clubs gisteren bezig hoorde, was de verontwaardiging over het wangedrag van een deel van de supportersgroepen tijdens de Waalse derby alweer ver weg. Nochtans zijn het die baldadige fans die zich abnormaal gedroegen. Het waren zij die op een publieke plaats met veel medemensen met vuurpijlen, aanstekers en andere projectielen gooiden. Zij verstoorden, in het geval van Standard lang niet voor de eerste keer, het normale verloop van een wedstrijd."

TAGS  I  Charleroi  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024