Boskamp: "Daar is het gewoon poen pakken"

Boskamp:
Woensdag 21 juni 2017 - 22:41   I   door Redactie

Johan Boskamp is nu gewoon analist, maar hij was in het verleden ook trainer. Op een bepaald moment koos hij ervoor om naar het Midden-Oosten te trekken.

"Als gasten naar het Midden-Oosten gaan, hoor ik ze zeggen: ‘We gaan dit doen met dat doel.’ Maar het is heel simpel: je gaat er gewoon je poen pakken. Pas ’s avonds konden we trainen en als het ramadan was, werd dat half een ’s nachts. Maar ik verplichtte die gasten met wie ik was, mijn kine, keepers-, loop-, en assistent-trainer om half vijf op de club te zijn. Gingen we naar de jeugd kijken. Maar we deden er niks mee. Alleen maar daar zijn. Dat was genoeg", aldus Boskamp in Sport/Voetbalmagazine. 

"En we verdienden er verschrikkelijk veel geld mee. Je moest gewoon winnen. Dat was voor de club het enige dat telde. Je kon niet met die mensen inhoudelijk discussiëren over voetbal. Later, in Koeweit was ik alleen. Mijn vrouw was net overleden en ik heb gelijk de situatie uitgelegd: ‘Als het niet gaat, stoppen we er gelijk mee.’ Na drie weken dacht ik: ‘Ik ga naar huis.’ Er kwamen maar zeven gasten trainen. Maar ze zeiden: ‘Wacht maar, ze komen wel.’ Ze kwamen inderdaad en we hebben nog de finale van de beker gespeeld met Kazma Sport."

TAGS  I  boskamp

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024