Borkelmans: "Geen enkele ploeg in België benadert hun niveau"

Borkelmans:
Woensdag 24 januari 2018 - 11:39   I   door Redactie

Club Brugge speelde niet zijn beste wedstrijd op Antwerp. Coach Vital Borkelmans vindt het echter ongelofelijk straf dat blauw-zwart ook daar nog een punt meegraaide.

“Antwerp was goed, maar zeggen dat zij nu getoond hebben hoe je Club aanpakt, is niet juist”, aldus Borkelmans in Het Nieuwsblad. “Bij Club was het allemaal veel minder dan tegen Charleroi. Zo kwamen enkele werkpunten naar boven. De spitsen waren te statisch en door de hoge druk van Stallone Limbombe en Owusu werd er achterin slecht uitverdedigd. Maar goed: Club imponeert nog steeds. Zelfs bij 2-0 geloven ze in de laatste minuten dat ze nog iets konden pakken. Zowel fysiek als mentaal zijn ze top. Leko geeft zijn ploeg veel vertrouwen en dat werpt zijn vruchten af.”

“Club blijft de uitgesproken titelkandidaat. Het steekt er met kop en schouders bovenuit. Ze moeten niet beginnen rekenen voor de play-offs. Thuis winnen ze zowat alles en op verplaatsing spelen ze altijd hun eigen spel. Ik zie elke wedstrijd in België en er is geen enkele ploeg die het niveau van Club op dit moment nog maar benadert. Als Club met een gezonde dosis arrogantie blijft voetballen, komt het wel goed. Dan blijft blauw-zwart onaantastbaar.”

Poll: Wordt club kampioen?

TAGS  I  Borkelmans  I   Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024