Bondsparket is niet mals voor Standard

Bondsparket is niet mals voor Standard
Dinsdag 13 december 2016 - 17:08   I   door Redactie

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de maximumboete van 5.000 euro en een match achter gesloten deuren gevraagd voor Standard Luik na de supportersincidenten in de Waalse derby tegen Charleroi op 4 december.

Dinsdag was er een zitting van de Buitengewone Kamer. De Bondsprocureur begon de zitting met de feiten op te noemen. "De feiten zijn immers duidelijk, geen van beide partijen kan ontkennen wat er die bewuste 4 december in Charleroi heeft plaatsgevonden. De antecedenten tonen echter aan dat er geen positieve evolutie zit in het gedrag van de supporters", stelde Gilles Blondeau.

Het Bondsparket vordert voor Charleroi de maximumboete van 5.000 euro. "2016 was een bewogen jaar voor Charleroi en zijn supporters. Dit seizoen zijn we al toe aan het derde juridische feit."

"De club wordt echter vervolgd voor het gooien van bier naar het hoofd van Standard-doelman Hubert. De antecedenten leren ons ook dat supporters nooit het wedstrijdverloop niet hebben beïnvloed. Laat deze maximumboete een laatste waarschuwing zijn voor Charleroi."

Voor Standard eist het Bondsparket dat de voorwaardelijke straf van 2 maart (match achter gesloten deuren) tot uitvoering gebracht wordt. Sporting Charleroi riskeert de maximumboete van 5.000 euro.

TAGS  I  Standard  I   Charleroi

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024