Bom bij Tottenham: 'Alderweireld moét vertrekken'

Bom bij Tottenham: 'Alderweireld moét vertrekken'
Zaterdag 02 december 2017 - 07:57   I  

Tottenham Hotspur dreigt Toby Alderweireld binnenkort kwijt te spelen. De Londense topclub lijkt niet van plan om de Rode Duivel een fikse loonsverhoging te geven en zou ervoor kunnen zorgen dat Alderweireld andere oorden opzoekt.

De contractonderhandelingen tussen Tottenham en Alderweireld lopen al een hele poos. De huidige overeenkomst tussen beide partijen loopt nog door tot de zomer van 2019, maar de 28-jarige Alderweireld wil graag een nieuw én beter contract.

Eén probleem: bij Tottenham hanteren ze strikte regels wat betreft contractverlengingen. Voorziter Daniel Levy staat erom bekend een keihard onderhandelaar te zijn en niet met grote bedragen te zwaaien zoals clubs als Chelsea, Manchester United en Manchester City wél doen.

Alderweireld wil loon verdubbelen

Alderweireld wil zijn huidige loon dat in vergelijking met andere spelers aan de lage kant ligt, een slordige 50.000 euro per week, optrekken tot zo’n 120.000 euro. Dat zien ze bij Tottenham natuurlijk niet zitten.

De club beschikt over een eenzijdige optie om het contract van Alderweireld met één seizoen te verlengen, al komt er dan ook wel een gelimiteerde afkoopsom van 28 miljoen euro in te staan. En dat is dan weer dubbel voor de Londense club. Als de Belg niet verlengt, zal Tottenham hem komende zomer voor zoveel mogelijk geld proberen te verkopen.

Vertrek?

Volgens The Daily Mail kan alles bij elkaar ervoor zorgen dat Alderweireld straks vertrekt bij The Spurs. De Rode Duivel is één van de belangrijkste spelers in de ploeg van Maurici Pochettino en bij Tottenham zijn ze dan ook bang voor een vertrek van de Belg. Wat zal het worden: een toploon of een toptransfer?

Poll: Wat moet Alderweireld doen?

TAGS  I  Alderweireld  I   Tottenham

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024