Bob Peeters haalt zwaar uit

Bob Peeters haalt zwaar uit
Zondag 23 april 2017 - 14:15   I   door Redactie

Bob Peeters is met zijn 43 jaar nog een jonge trainer. Toch werd hij al vijf keer ontslagen in zijn carrière. In De Zondag reageert Peeters zeer scherp.

Eén keer was een ontslag volgens hem wel de beste oplossing. "Als hoofdcoach van Gent, dat was voor beide partijen de beste oplossing. De druk was te groot", vertelt hij in De Zondag. "Ik zag dat ook zelf niet meer zitten. Maar verder? Deed Lokeren beter na mij? Deed Westerlo beter? Ik dacht het niet. Als trainer ben je een wegwerpproduct. Zeker de laatste tijd."

De reden ligt volgens Peeters voor de hand. "Ik zal Johan Cruyff citeren. Het bestuur van een voetbalclub moet bestaan uit mensen met knowhow én ervaring. Wie geen achtergrond heeft in het voetbal, neemt te veel beslissingen die club én speler of trainer beschadigen. Ik zou iedereen zijn boek aanraden. Je moet eens nagaan hoeveel clubs beter doen na een trainerswissel."

"Ik begrijp dat een trainer een publiek persoon is. Maar journalisten moeten begrijpen dat een publiek persoon ook een gezin heeft. Neem al die voetbalsites. Wat doen die? Quotes uit hun context rukken, en er een eigen verhaal aan breien. Jongens, toch. Een kwalijke evolutie."

TAGS  I  peeters

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024