Bölöni vertelt geweldige anekdote over Cristiano Ronaldo

Bölöni vertelt geweldige anekdote over Cristiano Ronaldo
Zaterdag 20 januari 2018 - 08:16   I  

Tegenwoordig is Laszlo Bölöni trainer van Royal Antwerp FC, maar de Roemeen is en zal ook altijd de man blijven die Cristiano Ronaldo lanceerde. Iets wat Bölöni niet gauw zal vergeten.

"Ik zag Ronaldo bezig in een wedstrijd bij de U16. Hij maakte indruk en dus noteerde ik zijn naam, hoewel die makkelijk te onthouden was", haalt Bölöni in een gesprek met Het Nieuwsblad een anekdote van onder het stof.

"Toen wat later vijf of zes van mijn spelers opgeroepen werden voor de nationale ploeg, liet ik hem even met de A-kern trainen. Ik wilde hem eens van het professionele leven laten proeven. Maar na die eerste training is hij nooit meer naar de jeugd teruggekeerd."

Beter dan Eusebio

Bölöni had meteen door dat Ronaldo een speciale was. "Ik liet me zes maanden later in een interview op de radio ontvallen dat die kerel - die toen nog bijna niemand kende - misschien wel beter kon worden dan Eusebio, de legende van het Portugese voetbal. Onmiddellijk daarna kreeg ik telefoon van mijn advocaat."

"Hij was een fan van Benfica, de club van Eusebio. Hoe kan je zoiets zeggen? Beter dan Eusebio? Dat bestaat niet! Maar ik geloofde erin. Ik sloot een weddenschap af met die advocaat. Eén keer raden wie die gewonnen heeft.”

Poll: Is Ronaldo de beste speler ter wereld?

TAGS  I  Ronaldo  I   Bölöni  I   Antwerp  I   Real Madrid  I   Sporting Clube de Portugal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024