Belgische topcoach ging ten rade bij Van Gaal: "Ik beken nu dat ik dat heb overgenomen"

Belgische topcoach ging ten rade bij Van Gaal:
Woensdag 01 februari 2017 - 14:42   I  

Na een rijkgevulde carrière zette Louis van Gaal onlangs er een punt achter. Een Belgische toptrainer is alvast een grote fan van hem.

Zulte Waregem-coach Francky Dury heeft altijd opgekeken naar Louis Van Gaal. Hij ontmoette de Nederlander toen hij coach was van AZ Alkmaar. "Cees Wijburg was mijn leraar mediatraining tijdens de trainerscursus en regelde voor mij een afspraak. Ik was nieuwsgierig, ben naar Alkmaar gereden, waar hij toen werkte, en was welkom", vertelt Dury in Sport/Voetbalmagazine. "Ik weet nog dat ik de kleedkamer binnenkwam. ‘Dat is de stoel voor de stagiair’, was het eerste wat Louis zei. Hij ging de training bespreken met zijn assistenten en vroeg toen wat ik ervan dacht. Daarna zei hij dat er in de kleedkamer een trainingspak voor me klaarlag. Ik zou die training gedeeltelijk gaan leiden." 

"Ik leerde wat ik wilde leren. Coaching, hoe hij omgaat met zijn spelers. Uitzonderlijk niveau, zo scherp, zo to the point. Professioneel op alle vlakken. Internationals van AZ werden bij wijze van spreken na een interland al van het vliegveld opgepikt om zo snel mogelijk onder controle te geraken van de eigen medische staf. Zo had hij snel inzicht in hoe ze er mentaal en fysiek voor stonden. Ik beken nu dat ik dat heb overgenomen. Onze internationals moeten zich zo snel mogelijk melden. Zulke details maken het verschil."

TAGS  I  louis van gaal  I   francky dury  I   zulte waregem

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024