Belgische ref krijgt de volle laag: "Trekt sneller rood dan zijn schaduw"

Belgische ref krijgt de volle laag:
Maandag 27 november 2017 - 19:21   I  

Scheidsrechter Nicolas Laforge heeft er een bijzondere week opzitten. Een week geleden trok hij drie keer rood tijdens Standard-KV Oostende en ook dit weekend was het weer raak met 2 stuks.

Tijdens STVV-Lokeren gaf hij zowel Joher als Terki een rood karton. Zo komt zijn totaal op 5 stuks in 2 matchen, toch wel erg veel. "Nicolas Laforge is de Lucky Luke van het Belgische scheidsrechterskorps. Stripheld Lucky Luke schiet sneller dan zijn schaduw en Laforge haalt sneller dan eender welke collega-ref de rode kaart uit zijn achterzak", schrijft HLN.

De man zelf relativeert: "Ach, met statistieken kan je van alles bewijzen. Ik vind niet dat je op basis hiervan kan zeggen dat ik een strenge scheidsrechter ben. Het is ook niet zo dat ik er plezier in schep om een speler van het veld te sturen, integendeel. Maar ik fluit in eer en geweten en als de wedstrijd om een rode kaart vraagt, zal ik ook niet twijfelen."

"Soms laten de spelers me nu eenmaal geen andere keuze. Bij de twee rode kaarten in Sint-Truiden-Lokeren had ik telkens het gevoel dat er te intensief in duel werd gegaan. Ook die drie uitsluitingen in Standard-KV Oostende vond ik logisch. Tja, dan zit je per toeval aan vijf keer rood in één week. Da's opmerkelijk, maar nog een keer: soms kan het niet anders", besluit hij.

Poll: Trekt Laforge te veel rode kaarten?

TAGS  I  Laforge  I   Standard  I   KV Oostende  I   Lokeren  I   STVV

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024