België kan historische plek op UEFA-ranking bereiken als Genk en Anderlecht deze resultaten halen

België kan historische plek op UEFA-ranking bereiken als Genk en Anderlecht deze resultaten halen
Donderdag 16 maart 2017 - 16:15   I  

RC Genk staat al met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League. Ook Anderlecht heeft een goede uitgangspositie met een 0-1-zege.

Momenteel staat België negende op de UEFA-ranking, achter Oekraïne. Er zijn echter nog drie Belgische clubs actief, alle Oekraïense clubs zijn uitgeschakeld. Het Nieuwsblad berekende wat de Belgische clubs nog moeten presteren om over Oekraïne op de ranking te springen. België heeft nu 40,8 punten, Oekraïne 42,633 punten. Aangezien Genk of Gent sowieso doorstoot naar de kwartfinale, komt het totaal al sowieso op 41,4 punten. Indien ook Anderlecht zich kwalificeert, heeft België in totaal 42 punten. 

In dat geval zijn één zege en één gelijkspel in de kwartfinale genoeg om over Oekraïne te springen naar de achtste plaats. Het is al van 1995-1996 geleden dat België nog zo hoog zou hebben gestaan. Dat levert wel geen extra Europees ticket op, tenzij een Belgische club de Europa League wint. Dan zitten er meteen twee Belgische ploegen in de Champions League en in totaal zes in Europa.

TAGS  I  rc genk  I   anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024