Barcelona-icoon Xavi neemt drastische beslissing omtrent zijn toekomst

Barcelona-icoon Xavi neemt drastische beslissing omtrent zijn toekomst
Vrijdag 10 november 2017 - 14:30   I  

Xavi speelde maar liefst 767 wedstrijden voor Barcelona. Geen andere speler speelde meer wedstrijden voor de Catalaanse club. Nu speelt de 37-jarige Spanjaard in Qatar bij Al-Sadd, maar dat wordt nu zijn laatste club.

Xavi heeft namelijk zelf gezegd dat hij aan zijn laatste seizoen als speler bezig is. “Ik ben vermoeider na wedstrijden, en heb langere tijd nodig om te herstellen”, aldus Xavi.

Nadien zou Xavi zijn licentie willen halen en als trainer aan de slag gaan. Ook dat heeft de Spanjaard zelf gezegd. “Dit is zeker mijn laatste seizoen als voetballer. Ik wil daarna door als coach.”

Toch heeft hij ook in het verleden al gezegd dat hij graag trainer zou worden. Toen had hij zelf het idee om bondscoach te worden van Qatar, dat in 2022 het WK zal organiseren.

“Ik heb wat ervaring en een goede staf nodig. Maar ik ken de Qatarese spelers en weet hoe het er hier aan toe gaat. Ik ben hier om te helpen, zodat Qatar het goed kan doen op het WK. Mijn doel is om hoofdcoach te worden van Qatar”, besloot het Barça-boegbeeld toen.

Poll: Wordt Xavi een goede coach?

TAGS  I  Xavi  I   Qatar  I   Barcelona

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024