Barcelona dolt met stadsgenoot Espanyol

Zondag 18 december 2016 - 22:27   I

Barcelona heeft in de derby weinig problemen gekend tegen Espanyol. Het werd 4-1. Lionel Messi was de grote man met twee assists en een doelpunt.

Barcelona was in de eerste helft veruit de betere. Stadsgenoot Espanyol speelde aanvallend veel te slordig. Suarez opende de score na een prachtige pass van Iniesta. De Uruguayaan controleerde de bal perfect en werkte goed af: 1-0. Barcelona bleef daarna komen, Espanyol leek vooral de schade te willen beperken. Zo had Barcelona bij rust 68% balbezit, al werd er niet meer gescoord.

Na rust was het alweer Suarez die scoorde, ditmaal na een geweldige dribbel van Messi. De Argentijn slalomde doorheen de hele verdediging, Suarez kon de rebound binnen tikken. Nog geen minuut later was het weer van dat. Messi ging weer op wandel, deze keer kon Jordi Alba afwerken: 3-0 en boeken toe voor Espanyol. Toch kon het nog scoren. Lopez kon oog in oog met Ter Stegen afwerken op de tegenaanval. In de slotfase bekroonde Messi zijn topwedstrijd met een doelpunt. Na een een-tweetje met Suarez werkte hij nu zelf af.

Barcelona - Espanyol 4-1

18' Suarez 1-0, 67' Suarez 2-0, 68' Alba 3-0, 79' Lopez 3-1, 89' Messi 4-1