Antwerp wint derby tegen KVM na waanzinnig slot

Zaterdag 19 augustus 2017 - 22:20   I   door Redactie

KV Mechelen nam het zaterdagavond in een streekduel op tegen Antwerp. Er was veel sfeer in de tribunes en ook op het veld was er animo.

KVM was de betere ploeg in de eerste helft. Vooral in het begin van de partij was het een aangenaam kijkstuk. Malinwa had tot driemaal toe de kans om op voorsprong te komen, maar een sterke Bolat (en een zwakke afwerking) zorgde ervoor dat de nul op het bord bleef staan. Antwerp prikte een keer tegen met Haroun, maar ook Coosemans stond op te letten. Voor de rust was geel-rood nog één keer gevaarlijk: Drazic knalde op de paal.

Na de thee verwaterde het spel wat, beide ploegen kwamen moeilijk tot kansen. Tot minuut 67. Duplus jaagde de bal heerlijk in het doel en schonk The Great Old de voorsprong. KVM knokte zich na die opdoffer geleidelijk aan terug in de partij en dat werd beloond in het absolute slot. Bandé scoorde met de kop na geharrewar voor doel.

Iedereen dacht dat het bij die 1-1 ging blijven, maar daar dacht Faris Haroun anders over. De middenvelder gleed een mooie voorzet van Corryn met wat geluk over Coosemans in doel. Eindstand: 1-2