Antwerp promoveert mogelijk toch niet naar eerste klasse

Antwerp promoveert mogelijk toch niet naar eerste klasse
Zaterdag 18 maart 2017 - 10:45   I   door Redactie

Komt de promotie van Antwerp alsnog in gevaar? Veel zal afhangen van de beslissing van de Licentiecommissie eerstdaags.

Er zijn waarschijnlijke fouten gemaakt toen het stamnummer 1 van Antwerp vorig jaar werd overgeheveld van de vzw op de Bosuil naar de nv. De Licentiecommissie van de voetbalbond gaf Antwerp op 28 juni 2016 wel de toestemming om een patrimoniumoverdracht door te voeren, maar volgde daarbij zelf het bondsreglement niet al te strikt. Bij een sanctioneerbare overdracht kan een promoverende club haar recht op promotie kwijtspelen.

De Licentiecommissie moet nu een uitspraak doen. Vraag is of de patrimoniumoverdracht de beslissing van de commissie zal beïnvloeden. Roeselare liet al weten geen klacht in te dienen tegen Antwerp. Nochtans zou Roeselare promoveren wanneer Antwerp geen toestemming krijgt.

Mogelijk wacht een aantal clubs de beslissing van de Licentiecommissie af alvorens klacht in te dienen. Daarnaast is er nog ex-voorzitter Eddy Wauters die ook nog steeds op zijn geld wacht. Het lijdt geen twijfel dat hij ook de zaak rond de patrimoniumoverdracht met speciale aandacht volgt. Hij kan immers ook klacht indienen.

TAGS  I  antwerp

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024