"Antwerp in eerste klasse zou een drama zijn"

Zaterdag 15 april 2017 - 20:45   I   door Redactie

Antwerp FC kreeg geen licentie voor volgend seizoen. De vraag is maar of die er nog zal komen. Het BAS moet daarover oordelen.

"Hoe verzinnen ze het toch in Deurne en wijde omstreken om als het zwaarste werk is gedaan - de promotie afdwingen op sportieve gronden - in het belangrijkste dossier van de laatste jaren met een schimmig Spaans bedrijfje af te komen als investeerder?", aldus journalist Hans Vandeweghe in De Morgen. 

"Misschien zijn het niet de zaken van de gemiddelde Belg waar Paul Gheysens overal (zijn of andermans) geld heeft geparkeerd, maar in de business van het voetbal hebben ze terecht begrepen dat zij niet de gemiddelde Belg zijn maar een overgesubsidieerde sector die verantwoording moet afleggen aan de gemeenschap."

Al ziet Vandeweghe een scenario zonder Antwerp en Moeskroen (dat ook geen licentie kreeg, red.) ook niet zitten. "Het zou godgeklaagd zijn als uitgerekend twee kansloze voetbalbedrijven als Westerlo en Roeselare nu in eerste klasse zouden terechtkomen. Ik haal de twee dossiers even door elkaar, maar stel je voor: Westerlo wel in eerste klasse en Antwerp niet. Moeskroen niet in eerste klasse en Roeselare wel."

"Westerlo dat geen afzetmarkt heeft, door het nabuurschap met KV Mechelen, Lierse, OH Leuven en twee Antwerpse clubs. Roeselare extra erbij in West-Vlaanderen, dat al clubs in Oostende, Waregem, Kortrijk en twee in Brugge heeft. Eén derde van eerste klasse A speelt in een provincie waar één tiende van de Belgische bevolking woont."

"Samengevat: Antwerp niet in eerste klasse zou een drama zijn, voor Antwerp en het Belgisch profvoetbal. Antwerp wel in eerste klasse zou ook een drama zijn, ook voor het Belgisch profvoetbal en voor zijn licentiecommissie."

TAGS  I  antwerp  I   vandeweghe

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024