Anderlecht zorgt voor een opmerkelijke primeur: "Als eerste club in België"

Anderlecht zorgt voor een opmerkelijke primeur:
Woensdag 15 februari 2017 - 15:15   I  

Anderlecht heeft vandaag opmerkelijk nieuws aangekondigd. Het gaat als eerste Belgische club een esporter aanstellen.

"De opmars van esports is niet meer te stoppen en als eerste club in België start RSC Anderlecht dus met een eigen esports team, in navolging van andere grote Europese clubs zoals PSG, Manchester City, Wolfsburg, Valencia, Ajax, Legia Warschaw, Schalke 04 en talloze andere. Net als bovenvermelde clubs zal RSC Anderlecht een esporter onder contract nemen om de club in de esports competities te vertegenwoordigen", klinkt het op de website.

"De toekomstige RSCA esporter zal, net als alle andere atleten van de club kunnen genieten van de fijnmazige omkadering die de club op dit ogenblik aanbiedt. Hij zal getraind worden, van de juiste medische begeleiding kunnen genieten net als de Purple Talents en de profspelers van RSC Anderlecht."

Kandidaten kunnen zich kandidaat stellen voor een toernooi. 256 esporters kunnen daaraan meedoen. In het finaletoernooi wordt de esporter dan gekozen - diegene die het toernooi wint, wordt niet per se de nieuwe esporter van Anderlecht. De speler zal Anderlecht alvast vertegenwoordigen op nationale en internationale FIFA 17-competities.

TAGS  I  anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024