Anderlecht wordt voorlopig leider na overwinning

Maandag 26 december 2016 - 19:49   I   door Redactie

Anderlecht heeft een geweldige zaak gedaan. Paars-wit wordt voorlopig leider na een 0-2-overwinning bij Charleroi.

Anderlecht liet heel weinig zien in de eerste helft. De beste kansen waren voor Charleroi. David Pollet trapte rakelings naast de paal en wat later verhinderde Boeckx dat de spits kon scoren. Vervolgens redde Bram Nuytinck op de lijn. Ook na de rust ontsnapte Anderlecht al snel. Tainmont zag zijn volley tegen de paal belanden.

En Anderlecht? Dat stelde daar heel weinig tegenover. Maar paars-wit kan altijd terugvallen op de onvermijdelijke Lukasz Teodorczyk. De Poolse spits had even de ruimte en scoorde vervolgens: 0-1. Helelmaal op het einde maakte Frank Acheampong op de counter het af: 0-2.

Charleroi - Anderlecht 0-2
74' Teodorczyk 0-1, 85' Acheampong 0-2