Anderlecht wint, maar jaagt Club Brugge zeker geen schrik aan

Zondag 22 januari 2017 - 19:47   I   door Redactie

Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. Paars-wit haalde het met 3-1 van Sint-Truiden, maar overtuigde allerminst. Anderlecht blijft in het spoor van Club dankzij deze zege, maar bij blauw-zwart zullen ze niet onder de indruk zijn van hun grote rivaal.

De eerste helft was niet om aan te zien. Beide ploegen speelden aan een erg laag tempo op een slecht veld. Anderlecht toonde geen enkele inspiratie en zat nog in een winterslaap.

De thuisploeg klom echter op voorsprong dankzij een cadeautje van scheidsrechter Wim Smet. Boli Bolingoli haakte Massimo Bruno duidelijk buiten het strafschopgebied, maar toch kreeg Anderlecht een penalty. Die werd omgezet door Youri Tielemans - weliswaar in twee keer.

Na de rust verdubbelde Nicolae Stanciu de score met een fantastische goal. Het leek beslist, maar dat was buiten Pieter Gerkens gerekend. Hij scoorde de aansluitingstreffer, maar verder kwam Sint-Truiden niet. In blessuretijd maakte Tielemans er vanaf de stip nog 3-1 van.

Anderlecht - Sint-Truiden 3-1
31' Tielemans 1-0, 65' Stanciu 2-0, 71' Gerkens 2-1, 90+2' Tielemans 3-1