Anderlecht: 'Waarom naar een nieuw stadion verliezen? We verliezen toch steeds meer fans'

Anderlecht: 'Waarom naar een nieuw stadion verliezen? We verliezen toch steeds meer fans'
Dinsdag 28 februari 2017 - 09:43   I   door Redactie

Alexandre Van Damme wilde de aandelen overkopen van Roger Vanden Stock bij Anderlecht. Hij schrok aanvankelijk echter van de vraagprijs. Daarom schakelde hij Jo Van Biesbroeck in om de juiste waarde van de club te bepalen en intussen wat op te kuisen.

Er werd afgesproken om tot een verkoop op termijn over te gaan zonder al een echte prijs vast te leggen. Dat is nu de reden waarom bijvoorbeeld het Eurostadion er niet door geraakt bij Anderlecht. Van Damme en Van Biesbroeck hebben nu geen enkel belang bij dat stadion.

Mocht dat er komen, zouden de aandelen enkel maar weer duurder worden. "Terwijl Van Damme de aandelen juist zo goedkoop mogelijk wil kopen! Dat zit ingebakken in de InBev-cultuur. Een euro is een euro, desnoods bijten ze hem in vijf. Hoe langer Van Biesbroeck het stadiondossier kan laten aanslepen, hoe meer er van de prijs afgaat", zo zegt een insider in Humo.

Ondertussen ziet Anderlecht de supportersaantallen in het Constant Vanden Stockstadion teruglopen. "Dat speelt in de kaart van Van Biesbroeck: `Zie je wel? Waarom hebben wij een stadion nodig dat drie keer zo groot is?' Hoe minder volk, hoe minder de club waard is. Dat ze ondertussen bloedt: geen probleem", zegt een andere insider.

TAGS  I  anderlecht

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024