Anderlecht verrast: "We zijn meer op onze plaats in de Europa League"

Anderlecht verrast:
Woensdag 23 november 2016 - 14:23   I  

Morgenavond kan Anderlecht zich verzekeren van de volgende ronde in de Europa League als het wint van Qabala. Het is alweer een tijdje geleden dat het nog eens speelde in Champions League.

Perswoordvoerder David Steegen vindt dat Anderlecht goed zit in de Europa League. "Ons verstand zegt: we hebben op sportief vlak niets te zoeken in de Champions League. Het is enkel goed om ons prestige op te trekken", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Sommige Europese topclubs ervaren het als een verplicht nummertje om tegen kleintjes als wij te voetballen. Dat voel je gewoon en daarom zijn er dus hervormingen op til. Ik kan die logica volgen: voor ons is het ook minder prettig om tegen Qabala te spelen dan tegen Chelsea. Je moet durven concluderen dat we meer op onze plaats zijn in de Europa League. Die beker is uiteindelijk interessanter voor de coëfficiënt."

Groot minpunt is natuurlijk het financiële plaatje. "De Europa League brengt nauwelijks iets op. Je moet al overwinteren om er geld aan over te houden. Vorig seizoen draaiden we een omzet van zes miljoen euro, maar daar moet je 150.000 euro werkingskosten van aftrekken per wedstrijd. Als je pech hebt met de loting kan de ticketverkoop ook flink tegenvallen. Zoals wij dit jaar. Je kan Mainz bezwaarlijk een aantrekkelijke affiche noemen. Laat een Duitse traditieclub als Hamburg, Schalke 04, Dortmund en Bayern op bezoek komen en het zit hier vol. Saint-Etienne is een grote naam voor voetballiefhebbers van mijn lichting. Je moet aan een jongen van vijftien jaar niet vragen wie Hervé Revelli en Gérard Janvion zijn. Onze supporters willen supersterren aan het werk zien, ook al hebben wij tegen dat soort ploegen geen schijn van een kans."

TAGS  I  Anderlecht  I   David Steegen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024