Anderlecht staat voor belangrijke keuze: "We moeten kiezen tussen pest en cholera"

Anderlecht staat voor belangrijke keuze:
Donderdag 15 juni 2017 - 17:09   I   door Redactie

De meeste Belgische clubs die vroeger rechtstreeks aangesloten waren bij de Belgische voetbalbond hebben een keuze gemaakt tussen de Nederlandstalige en Franstalige sportfederatie. Sport is immers een gemeenschapsmaterie.

Er is één Brusselse club dat dit nog niet heeft gedaan en dat is Anderlecht. RSCA vindt het bijzonder moeilijk om te kiezen. "Wij zijn een Brusselse en een Belgische club en moeilijk in een keurslijf te dwingen. Wij willen niet tot een of andere taalgemeenschap behoren. Dat zit niet in ons DNA. Iedereen is hier welkom, welke taal hij ook spreekt. In de kleedkamers, van jong tot oud, hoor je trouwens wel meer talen dan alleen maar Nederlands of Frans", laat woordvoerder David Steegen optekenen op Radio 1. 

"We hebben de keuze al uitgesteld zo lang we konden. Het is echt niet gemakkelijk. Het is kiezen tussen de pest en de cholera. We willen niet kiezen. Maar we zullen ons uiteindelijk wel plooien naar de wet. We respecteren de overheid. Binnen de club zullen we overleggen om te zien wat de beste oplossing is."

TAGS  I  anderlecht  I   steegen

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024