Anderlecht-speler kan niet mee op topniveau: "Fysiek, mentaal én technisch onvoldoende"

Anderlecht-speler kan niet mee op topniveau:
Zaterdag 26 november 2016 - 15:09   I  

Bij Anderlecht gaat het hard. Ofwel presteer je, ofwel lig je eruit. Dat heeft Davy Roef al ondervonden, maar ook een andere speler lijkt dat lot beschoren te zijn.

Frank Boeckx is voorlopig de vervanger van Davy Roef in doel bij Anderlecht, maar niemand verwacht dat hij daar zal blijven staan. Ook ex-doelman Geert De Vlieger ziet Boeckx niet blijven staan in doel. "Als René Weiler zondag niet kiest voor Davy Roef in doel bij Anderlecht, dan is dat zoveel als het vertrouwen opgeven in Roef. Dan kan je niet meer komen met de uitleg dat hij rust krijgt. Alhoewel er nu eigenlijk al stront aan de knikker is. Je mag er nog zoveel verhalen rond verkopen als je wil, als je Roef uit doel zet, is dat omdat je als trainer niet tevreden bent", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Anders blijft de doelman een stabiele factor met wie je niet begint te roteren. Want Frank Boeckx is geen eerste doelman voor Anderlecht. Hij is de ideale keeper om tussen Roef en de talentvolle Mile Svilar te zetten, twee jonge keepers die Anderlecht niet te lang wil blokkeren."

"Boeckx kan goeie wedstrijden keepen, dat zeker. Maar voor langere tijd het topniveau halen dat Anderlecht verlangt, neen, dat is te veel gevraagd. Hoe hoog die lat ligt, dat ondervindt Roef nu. Boeckx zal het zelf ook wel straf vinden dat hij dit niveau heeft bereikt. Zijn bagage is onvoldoende. Fysiek, mentaal én technisch. Kwalitatief is hij niet goed ­genoeg. Dat zie je ook aan zijn carrière: Boeckx is inmiddels dertig jaar en heeft nooit op dit niveau gespeeld. Maar dat is ook geen schande. Als doelman moet je je plaats kennen en hij zal klaar zijn om een paar matchen te spelen. Maar geen heel seizoen. Toch niet bij Anderlecht."

TAGS  I  Anderlecht  I   Geert De Vlieger  I   Davy Roef  I   Frank Boeckx

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024