Anderlecht miste deze speler in topper: "Met hem komen Tielemans en Hanni beter uit de verf"

Anderlecht miste deze speler in topper:
Woensdag 14 december 2016 - 10:58   I  

Anderlecht en Club Brugge brachten elk erg mak voetbal op de mat. Bij Anderlecht zou dat wel eens te wijten kunnen zijn aan de afwezigheid van een sterkhouder.

"Zondag werd het belang van de geschorste Nicolae Stanciu in een bleke topper overduidelijk. Omdat Stanciu in de personeelsbezetting van paars-wit de enige is die aanspraak mag maken op de post van nummer tien", meent journalist Guillaume Gautier in Sport/Voetbalmagazine. "Dat bleek het duidelijkst aan de manier waarop hij doorgaans de ruimtes benut. Het positiespel van Stanciu, halfweg tussen Youri Tielemans en het gedraaf van Lukasz Teodorczyk,zorgt voor een duidelijke rolverdeling. Youri organiseert het spel, Stanciu maakt de actie en Teo maakt het af."

"Tegen Club begon Tielemans een rij hoger, geruggensteund door het duo Stéphane Badji-Leander Dendoncker,maar hij veranderde zijn gebruikelijke speelstijl niet. Gevolg: hij bleef te veel terughangen, waardoor Teodorczyk voorin op een eiland vertoefde, omringd door de hele Brugse afweer. Later plaatste René Weiler Sofiane Hanni op de tien, net achter de Poolse spits. Die loste het probleem niet op, maar draaide het om. Bij KV Mechelen fungeerde Hanni als een negen en een half, dicht bij Nicolas Verdier. Dat deed hij zondag opnieuw, als terughangende spits, bijna naast Teodorczyk, waardoor er opnieuw te veel ruimte kwam te liggen tussen middenveld en aanval, met een speler minder in de opbouw."

"De afgelopen drie kampioenen van België zagen hoe achtereenvolgens Cheikhou Kouyaté, Sven Kums en Ruud Vormerhun stempel op het middenveld drukten. Als Anderlecht Club op die erelijst wil opvolgen, heeft het Stanciu gewoon heel erg nodig. Niet alleen vanwege zijn eigen kwaliteiten, maar ook om Tielemans en Hanni beter uit de verf te laten komen."

TAGS  I  Anderlecht  I   Nicolae Stanciu

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024