Anderlecht kruipt door het oog van de naald tegen kneusje van de groep

Donderdag 24 november 2016 - 18:35   I

Tegen Qabala heeft Anderlecht op het nippertje gewonnen. Door twee late doelpunten van Bruno en Teodorczyk graaien ze de drie punten toch nog mee. Zo blijft Anderlecht aan de leiding in groep C.

Bij Anderlecht waren er heel wat wijzigingen in het elftal. Boeckx stond zowaar in doel, Hanni moest plaatsnemen op de bank. Zo kwam Diego Capel in de ploeg. De wedstrijd kon alvast niet veel beter beginnen voor Anderlecht. Tielemans omzeilde zijn tegenstander en trapte de bal knap in de linkerhoek. Bij de eerste kans was het al meteen raak. Lang kon Anderlecht niet genieten van die voorsprong. Slechts enkele minuten later kreeg Qabala een penalty na een duwfout van Obradovic. Ricardinho miste niet: 1-1. Na de felle start ging het weer wat rustiger aan. Anderlecht controleerde wel, maar Qabala kwam er af en toe nog gevaarlijk uit.

In de tweede helft was het vooral Qabala dat kwam opzetten. Anderlecht werd serieus gewaarschuwd nadat Goerbanov uit buitenspel scoorde. Het doelpunt telde niet, maar veel scheelde het niet. Toch bleef Qabala op dit elan doorgaan. Boeckx kon een voorzet niet klemmen en Ejubov had eigenlijk maar binnen te trappen, maar miste onbegrijpelijk. Dat was het teken voor Weiler om in te grijpen. Een alweer bleke Stanciu mocht gaan rusten, Hanni kreeg nog 20 minuten om de boel recht te trekken.

Opeens kreeg Qabala weer een penalty, al was deze totaal onterecht. Boeckx had duidelijk de bal toen hij tussenbeide kwam. Eerst scoorde Ricardinho, maar hij moest de penalty opnieuw trappen omdat een speler van Qabala al het strafschopgebied in liep. In de herneming miste hij. Anderlecht kreeg opeens zelfvertrouwen. Het begon goed druk te zetten en Eyyubov kreeg zelfs nog een tweede gele kaart. Die druk werd beloond: Bruno kon na wat geharrewar binnentrappen in de slotseconden. Ook Teodorczyk deed nog zijn duit in het zakje met een doelpunt en stelde de zege zo helemaal veilig.

Qabala - Anderlecht 1-3

12' Tielemans 0-1, 16' Ricardinho (pen.) 1-1, 90+1' Bruno 1-2, 90+4' Teodorczyk 1-3