Anderlecht krijgt er flink van langs: "Doe toch niet onnozel!"

Anderlecht krijgt er flink van langs:
Donderdag 09 maart 2017 - 12:45   I   door Redactie

Ludo Vandewalle heeft geen begrip voor het feit dat de Belgische clubs hun Europees avontuur relativeren. De chef voetbal van Het Nieuwsblad wil dat ze vol inzetten op de Europa League.

"Vanavond is het op dat podium AA Gent-KRC Genk, maar beide clubs vinden dat minder belangrijk dan Play-Off 1", schrijft Vandewalle.

"Anderlecht relativeert dat ook al. Hoe komen ze erbij? Is er echt een mirakel zoals in Barcelona nodig om in te zien dat weinig zo enthousiasmerend kan zijn als Europees voetbal? Er zijn tijden geweest dat in deze fase van de Europese competities geen sprake meer was van Belgische clubs."

"Een heel seizoen spelen ze voor een Europees ticket, op het moment dat er aan de internationale uitstraling kan worden gewerkt, gaat het over vermoeidheid en wordt Europa van secundair belang. De veelvuldige verwijzingen naar ons competitieformat zijn overdreven. In elk land gaat het seizoen zijn beslissende fase in."

"Gelukkig is het mooie aan voetbal dat niets is wat het lijkt. Het is een day-to-daybusiness. Gisteren was alles anders en morgen breekt een nieuwe geschiedenis aan. Dus Anderlecht, AA Gent en KRC Genk: doe niet onnozel, ga voor de geschiedschrijving in Europa",

TAGS  I  anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024