Anderlecht klaart gemakkelijk de klus tegen Eupen

Zondag 18 december 2016 - 21:41   I

Anderlecht heeft verrassend weinig problemen gekend tegen Eupen. Het werd 4-0. Zo komt het op de derde plaats te staan.

Al snel kwam Anderlecht op voorsprong. Eupen-doelman Niasse wou een bal wegboksen maar sloeg er half naast. Hanni profiteerde van het foutje en scoorde. De uitploeg lag al na twintig minuten in de touwen want toen verdubbelde Dendoncker de score. Hij scoorde zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen na slecht uitverdedigen van Eupen. Anderlecht had bloed geroken, want het bleef gaan voor een volgende doelpunt. Teodorczyk miste echter de 3-0.

De tweede helft begon veel gezapiger. Eupen had wel meer balbezit, maar kon daar niets mee creëren. Zo kon Anderlecht nog een derde doelpunt scoren. Uit het niets trapte Dendoncker de bal knap binnen. Daarna bloedde de wedstrijd wat dood. Hanni maakte in de slotfase de afstraffing voor Eupen nog compleet. Na alweer een foutje van Niasse kon hij de bal in doel lobben.

Anderlecht - Eupen 4-0

8' Hanni 1-0, 21' Dendoncker 2-0, 61' Dendoncker 3-0, 90' Hanni 4-0