Anderlecht kan de titel al ruiken na zege tegen heel zwak Club Brugge

Anderlecht kan de titel al ruiken na zege tegen heel zwak Club Brugge
Zondag 23 april 2017 - 19:48   I   door Redactie

Anderlecht staat op een zucht van een nieuwe landstitel. Paars-wit won de topper tegen Club Brugge heel makkelijk met 2-0. Club volgt nu al op negen punten en eerste achtervolger AA Gent heeft ook al acht punten minder dan Anderlecht.

Anderlecht had aan de rust de schaapjes al op het droge. Na heel slap verdedigen bij Club - vooral van Björn Engels - trapte Leander Dendoncker het leer in het dak van het doel. Niet veel later kopte Kara Mbodji staalhard de 2-0 binnen. Club stond erbij en keek ernaar. Kansen waren er nauwelijks of niet voor blauw-zwart.

Bovendien kookte het potje van Ruud Vormer over. Nadat hij eerder al aan rood ontsnapte, maakte hij een domme overtreding op Youri Tielemans en pakte op slag van rust zo nog een tweede gele kaart.

Geen verbetering bij Club na de rust. De enige reden waarom het geen afstraffing werd, is omdat Anderlecht vergat om de kansen af te maken. Teodorczyk en Tielemans lieten na om de score hoger te doen oplopen. Al moet gezegd: Butelle speelde ook een sterke wedstrijd.

TAGS  I  anderlecht  I   club brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024