Anderlecht heeft zijn eerste prijs te pakken

Zaterdag 22 juli 2017 - 22:19   I   door Redactie

Anderlecht nam het zaterdagavond op tegen Zulte Waregem in de Supercup. Paars-wit trok het laken naar zich toe en pakt zo voor de 13de keer deze trofee.

De partij begon nochtans dramatisch voor de huidige landskampioen. Zulte Waregem kwam na drie minuten op voorsprong via De Fauw. Hij kopte een voorzet van De Pauw in de verste hoek binnen. Anderlecht kwam daarna beter in de wedstrijd, maar kwam niet tot veel kansen. Teodorczyk kwam er nog het dichtst bij na een deviatie met de hak. Op slag van rust kwam Essevee ei zo na op 0-2 via De Pauw, Sels redde goed.

Na de rust deelde doelman Bostyn meteen een cadeau uit. Hij wilde een bal binnenhouden, maar legde het leer panklaar voor Hanni. Die twijfelde niet en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Paars-wit geraakte onder stoom en kwam nog voor het uur op voorsprong. Trebel kopte een voorzet van Appiah in doel.

Daarna controleerde Anderlecht de partij. Onyekuru kwam nog erg dicht bij de 3-1, maar knalde op de lat.