'Anderlecht-fans razend na nieuwe wending in overnamedossier'

'Anderlecht-fans razend na nieuwe wending in overnamedossier'
Zaterdag 18 november 2017 - 13:48   I  

Anderlecht zou gesprekken voeren met verschillende overnemers. Zowel mensen in binnen- als buitenland tonen interesse in de club en ook Anderlecht luistert naar die voorstellen.

Volgens Peter Vandenbempt is de piste Vandenhaute-Gheysens de meest logische, maar VTM Nieuws heeft nu nieuws dat dit niet zou kloppen. De Russische piste, namelijk die van de rijke Rus Usmanov, zou wél besproken worden in Anderlecht.

VTM-journalist Michiel Ameloot weet dat er al concrete gesprekken gevoerd zijn tussen de Rus en het bestuur van Anderlecht. Usmanov is deels aandeelhouder bij de Engelse topclub Arsenal en toont nu dus ook interesse in de Belgische competitie.

Ameloot weet ook dat die eerste piste weinig kans maakt in Anderlecht. "Er heerst weinig affiniteit naar dat duo binnen de raad van bestuur. Met Usmanov staat de club al veel verder, daar is wel een draagvlak voor", aldus Ameloot.

Deze wending zullen de Anderlecht-fans niet graag horen. De meningen op de sociale media waren al verdeeld, maar als Anderlecht zou overgenomen worden dan hadden de fans liever dat het in Belgische handen zou blijven. Door deze zet van het bestuur zou de landskampioen in Russische handen terechtkomen en dat zou wel eens een grote teleurstelling kunnen zijn voor de fans.

Poll: Moet Anderlecht in Belgische handen blijven?

TAGS  I  Anderlecht  I   Usmanov

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024