Anderlecht-fans laten het massaal afweten: "Een bioscoopzaal"

Anderlecht-fans laten het massaal afweten:
Woensdag 17 mei 2017 - 09:45   I   door Redactie

Het gaat niet goed met de sfeer in het Constant Vanden Stockstadion. Die is niet echt optimaal te noemen.

"Je krijgt de fans snel mee in matchen waarin de tegenstander wordt weggedrukt en overbluft", zegt Frank Retsin, een doorwinterde fan, in Sport/Voetbalmagazine. "Maar even vaak waan ik mij in een bioscoopzaal. Dan kijk ik rond en denk ik: waar is dat vuur gebleven? Waarom wordt er zo weinig gezongen? Waarom staan de jonge gasten niet op de barricades? Het is ook voor mij één groot raadsel."

"Een vriend bracht mij op een interessant denkspoor. Hij trok de parallel met Barcelona en beweerde dat de Catalanen een kennerspubliek zijn dat enkel oogstrelend voetbal wil zien. Die mannen met hun dikke sigaren in de hoofdtribune bij Anderlecht, dat zijn ook specialisten, maar die gaan geen tribune in lichterlaaie zetten."

Retsin begrijpt dat de supporters van Anderlecht successupporters worden genoemd. "Beerschot-Wilrijk is voor mij het summum van de volksclub. Je kunt de voorzitters die de club naar de verdoemenis hebben geholpen niet op één hand tellen, maar ondanks alle miserie stonden ze in eerste provinciale met duizenden te klappen voor hun ploeg. Ik zou eens willen weten hoeveel volk er nog zou komen mocht Anderlecht naar tweede klasse zakken. De diehards en ouwe O-Siders zullen blijven komen. That’s it. Maar de rest?"

TAGS  I  anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024