Anderlecht-fans komen in opstand tegen eigen club: "Denk je echt dat we achterlijk zijn?"

Anderlecht-fans komen in opstand tegen eigen club:
Maandag 23 januari 2017 - 20:10   I   door Redactie

De fansite Anderlecht Online heeft een oproep gedaan aan het bestuur. De aanleiding is de transfer van Davy Roef naar Deportivo La Coruna en de komst van Rubén.

"Dat je in dat geval om Roef te vervangen een ervaren derde doelman van een Spaanse middenmoter haalt, dat begrijpen we ook nog. Als René Weiler aangeeft gerust te willen verder doen met Frank Boeckx, dan volstaat een doelman met 130 wedstrijden in de Primera Division op de teller als invaller, toch als die voor een prikje beschikbaar is. Een topkeeper is natuurlijk beter, maar die moet natuurlijk haalbaar zijn", schrijft de fansite.
 
"Wat we echter niet snappen, is de omgekeerde redening. Anderlecht haalt Ruben en omdat het dan Roef kwijt moet, stuurt het hem naar Deportivo om er, laat ons niet naïef zijn, derde keeper te worden. Kan iemand ons vertellen wie hierbij de winnaar is? Anderlecht niet. Deportivo ook niet (tenzij ze Rubén kost wat het kost kwijt willen). En Davy Roef zeker niet. Is er werkelijk iemand die gelooft dat Roef in Galicië Tyton uit de elf zal spelen? Of Lux van de bank? Enkel wanneer die twee op training zo hard tegen elkaar botsen, mag Roef dromen van speelminuten."

"De uitleenbeurt van Roef aan Deportivo is niet de eerste onverklaarbare uitleenbeurt dit seizoen. Aaron Leya Iseka en Dodi Lukebakio hebben ieder al een half seizoen verloren, moet Roef ook in dit rijtje komen? Beschamend was het dat Lukebakio werd uitgeleend en vervolgens werd vastgesteld dat hij geen wedstrijden mag spelen voor zijn nieuwe club, zelfs niet met het B-elftal. En was er werkelijk iemand die geloofde dat Leya Iseka bij Marseille iedere week zou spelen?"
 
"Is dit de jeugdpolitiek die de club voert? Is dit hoe het bestuur en de technische staf denken dat jonge spelers beter worden? Dat niet iedere jongere klaar is om meteen zijn plaats op te eisen in het eerste elftal bij Anderlecht is logisch en begrijpen we. Dat het daarom beter is hen uit te lenen, dat begrijpen we ook. Wedstrijden spelen, uit de comfortzone treden: mits de bestemming zorgvuldig gekozen, kunnen speler en Anderlecht hier veel bij winnen."

"Mijnheer Steegen, als u zichzelf niet te goed acht om bovenstaande tekst te lezen, dan richt ik me nu rechtstreeks tot u als vertegenwoordiger van onze geliefde club. In bovenstaande alinea’s merkt u vast veel onbegrip. Ik hoor u al denken: ‘weer zo’n domme supporter die niet weet waar hij het over heeft’. Waarschijnlijk vindt u het niet eens erg, zolang ik maar ieder jaar trouw mijn euro’s neerleg voor dat abonnement en nieuwe shirt."
 
"Maar als ik niet weet waarover ik het heb, dan nodig ik u uit om het mij te vertellen. En samen met mij vele duizenden, misschien wel tienduizenden Anderlecht-supporters in het hele land die het ook niet begrijpen. Als er achter bovenstaande uitleenbeurten een filosofie zit, dan moet het toch mogelijk zijn die te verklaren? Of is deze staatsgeheim? Of denkt u dat we te achterlijk zijn om het te begrijpen? Of is het gewoon pure minachting vanuit jullie ivoren toren in het voor de supporter hermetisch afgeschermde luxepaleis in Neerpede?"

TAGS  I  Anderlecht  I   Davy Roef

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024