Anderlecht-fans komen in opstand en eisen ontslag van topmensen: "Genoeg is genoeg!"

Anderlecht-fans komen in opstand en eisen ontslag van topmensen:
Vrijdag 02 december 2016 - 18:45   I   door Redactie

De fans van Anderlecht blijven erg ontstemd over de gang van zaken bij hun club. In een open brief vragen de fans van Anderlecht 1908 het ontslag van zowel manager Herman Van Holsbeeck als van voorzitter Roger Vanden Stock. De integrale open brief kan u hieronder lezen.

Beste Herman Van Holsbeeck,

Genoeg is genoeg.

Men kan, zoals in elke mail die u schrijft, blijven goochelen met palmares, cijfertjes en dergelijke maar ooit stopt het. Wij, de RSCA fans, willen voetbal zien. En zoals u onderaan kan zien, uw ‘persoonlijk’ palmares verbleekt bij de grootte van deze club.

De uitschakeling tegen Sporting Charleroi is misschien wel de druppel. René Weiler wil lopers in zijn elftal, wij willen vooral voetballers. Het seizoen zonder Łukasz Teodorczyk zou eigenlijk aantonen waar wij staan. Niet als ploeg, maar vooral als club. Een meeloper in de eigen competitie.
 

U kan misschien niet verstaan wat wij bedoelen, maar hier een overzicht:

  • Een speler als Badji is een grote schandvlek uit onze geschiedenis. Ik daag u uit om een slechtere basisspeler te vinden in de geschiedenis van onze club.
     
  • Spelers halen die duidelijk uit makelaarshanden komen. Bayat is kind aan huis en dat stoot ons tegen de borst. De laatste speler die uit de scouting kwam, speelt ondertussen bij Moeskroen. Als wij zagen wat er gisteren bij ons mocht spelen, had die hier zeker niet misstaan, integendeel. Spajic, De Maio (onze nieuwe leider), Harbaoui, Bruno (die in Duitsland nog slechter is geworden als de flitsenvoetballer die we kenden),… Op praktisch elke foto van een nieuwe speler stond Bayat te glunderen. Het interview dat u gaf waarin u letterlijk zegt dat u een makelaar een miljoen gunt als hij een speler duurder kan verkopen is een regelrechte vorm van zakkenvullerij.
     
  • Het ontslaan van Hasi. Pas op, niet dat dit voorgevallen is. Maar het tijdstip. Besnik Hasi ging een grote worden volgens u. Ik zou in Polen eens gaan praten bij Legia Warschau, ik vrees dat zij u geen gelijk gaan geven.
     
  • Het aanstellen van Weiler. Oh, wat klonk het heerlijk toen de Zwitser werd aangesteld. De eerste indruk was goed met een interview dat een zekere, Anderlechtse, arrogantie tentoon spreidde. Blijkbaar was het misplaatste. Weiler ging aanvallend voetbal spelen met jonge spelers, hier schiet amper iets van over.. Wissels die eerst tactisch sterk leken, blijken achteraf toevalstreffers. Sofiane Hanni, een speler van ocharme KV Mechelen, werd hier direct kapitein, terwijl een rasechte Anderlechtse klasbak op het middenveld zoveel leiderschap toont. Spelers als Badji, Nuytinck, Capel, Bruno en dergelijke blijven opstellen is een schande. Zij tonen keer op keer aan dat ze het niveau niet aankunnen. En dan nog is er reden volgens Weiler om deze spelers te blijven opstellen. Terwijl Roef, waarvan iedereen wist dat hij fouten ging maken, wordt afgeserveerd voor een man die fysisch (en technisch) totaal ongeschikt is voor topvoetbal. Om dit af te maken geeft hij dan nog een interview waarin hij spelers begint aan te vallen. Er zijn rechtsbacks voor hetzelfde naar de B-kern verwezen.
     
  • Olivier Deschacht. Deze speler ligt bij de oudere garde supporters (lees: voetballiefhebbers) al niet in de bovenste schuif. Maar een speler de hand boven het hoofd blijven houden terwijl er een gokschandaal rond de club dwaalt is volledig ongezien. Of nee, het is nog eens voorgevallen en deze twee spelers werden ontslagen. Maar blijkbaar gelden er voor sommige spelers andere regels.

Uiteraard zijn er nog meerdere redenen (de totale onkunde om transfers uit de media te houden en de transfers die we nodig hebben hebben zoals Van Buyten en Lombaerts te laten schieten als voorbeeld). En uiteraard zijn er supporters die dit allemaal blijven slikken. Dit zijn de zogenaamde successupporters die truitje-nat mentaliteit en werklust willen zien. Daarvoor raden wij aan om meer richting kust te gaan kijken. Daar kicken ze op dit soort spelers.

Herman, u hebt uw lot laten afhangen van de voorzitter. Hoe aimabel en minzaam de voorzitter ook is, om hier een einde aan te brengen dient hij dus blijkbaar, samen met u, af te treden.

Wij weten dat enkel dit ons de kans geeft om het echte Anderlecht te zien.

TAGS  I  Anderlecht  I   Herman Van Holsbeeck

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024