Anderlecht eet Moeskroen met huid en haar op: 7-0!

Zondag 27 november 2016 - 21:34   I

Moeskroen heeft Anderlecht geen strobreed in de weg kunnen leggen. Het kreeg een oplawaai van jewelste: 7-0. Anderlecht kan een woelige week dus afsluiten met een tweede overwinning nadat het ook al won van Qabala in Europa.

Het feest kon al vroeg beginnen in het Astridpark want Teodorczyk - wie anders - zette Anderlecht al op voorsprong met een rake kopbal na een voorzet van Bruno. Anderlecht bleef bekoren met aanvallend spel en werd beloond met een tweede doelpunt. Dit keer was Hanni de doelpuntenmaker, Bruno was andermaal de aangever. En nog was het niet gedaan. Moeskroen kreeg een erg lullig eigen doelpunt tegen: een voorzet week af op Hubert, waardoor Moeskroen-doelman Delac de bal dankzij hem in doel zag verdwijnen. Na een halfuur stond het zowaar al 4-0. Nu scoorde ook Stanciu, zijn eerste in de competitie. Hij kreeg wel erg veel tijd van de defensie om aan te leggen.

In de tweede helft was het hetzelfde liedje. Anderlecht startte weer wervelend, maar zowel Nuytinck als Bruno mistten grote kansen. Tussendoor kwam Andy Najar in de ploeg, zijn eerste speelminuten sinds april. De doelpuntenhonger van Anderlecht was nog steeds niet gestild. Acheampong werd onderuit gemaaid door Delac, Tielemans zette de penalty feilloos om. De doelpuntenkermis was weer begonnen. Meteen daarna kopte Spajic de 6-0 tegen de netten, een minuut later tikte Bruno de 7-0 binnen.

Anderlecht - Moeskroen 7-0

1' Teodorczyk 1-0, 21' Hanni 2-0, 28' Delac (own) 3-0, 31' Stanciu 4-0, 76' Tielemans (pen.) 5-0, 82' Spajic 6-0, 84' Bruno 7-0