Anderlecht daagt Club Brugge en Standard keihard uit: "Wie evenaart dat?"

Anderlecht daagt Club Brugge en Standard keihard uit:
Dinsdag 04 april 2017 - 07:45   I   door Redactie

Youri Tielemans is de nieuwste exponent van de goeie jeugdwerking van Anderlecht. Daar scheppen ze bij paars-wit graag mee op.

"We zijn er trots op. Het toont aan dat we toch goed werk leveren", zegt technisch directeur van de jeugd Jean Kindermans in Het Laatste Nieuws. "Tielemans, Kompany, Romelu en zijn broer Jordan, Dendoncker, Mertens, Januzaj: met wat meeval zullen er volgende zomer zeven jeugdproducten van Anderlecht aanwezig zijn op het WK. (fijntjes) Ik denk niet dat veel clubs dat evenaren."

"Wat Tielemans, Lukaku en Kompany betreft: ik noem hen 'focusspelers'. Jongens met ontzettend veel talent, die niet bezig zijn met de kleur van hun schoenen of de vorm van hun kapsel, maar die enkel gefocust zijn op hun ontwikkeling als voetballer. Je hebt nood aan een goede infrastructuur en sportief project. Dat hebben we sowieso. Maar je hebt als jeugdopleiding ook boegbeelden nodig. Jongens van de club die het maken. Het voordeel van zo'n Tielemans die helemaal doorbreekt, is dat we andere jeugdspelers nu gemakkelijker kunnen overtuigen."

TAGS  I  anderlecht  I   club brugge  I   kindermans

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024