Anderlecht brengt met gevleide zege AA Gent serieus in de problemen

Donderdag 22 december 2016 - 22:19   I   door Redactie

Anderlecht heeft de volle buit gepakt bij AA Gent en werpt zich voorlopig op tot dé uitdager van kampioen Club Brugge. Nochtans speelde Gent erg sterk, maar onder meer een onterechte rode kaart en Teodorczyk stopten de Buffalo's af.

Op de eerste vijf minuten na speelde AA Gent ijzersterk in de eerste helft. Anderlecht was telkens meteen de bal kwijt en dat resulteerde in bijna 70% balbezit in het openingshalfuur voor de thuisploeg. Gent was heer en meester. Frank Boeckx pakte onder meer uit met een schitterende redding, maar de keeper moest zich toch gewonnen geven op een uithaal van Milicevic. Anderlecht was nergens, maar de onvermijdelijke Lukasz Teodorczyk had aan één kans genoeg om de gelijkmaker te scoren.

Gent werd nadien echter de adem afgesneden door scheidsrechter Erik Lambrechts. Anderson Estiti kreeg onterecht rood omdat hij door zou zijn gegaan op Bram Nuytinck. Dat klopte echter niet. De gemoederen laaiden in het Gentse dan ook hoog op. Toch bleef ook na die rode kaart de thuisploeg beter. Boeckx bleef sterk keepen en Gent kreeg nogmaals het deksel op de neus. Lasse Nielsen ging helemaal de mist in, waarna Teodorczyk - weer hij - de 1-2 scoorde. Met een wereldgoal breidde Chipciu de voorsprong verder uit. Gent kwam in de slotfase nog een heel licht toegekende penalty. Milicevic faalde niet vanaf de stip.

AA Gent - Anderlecht 2-3
25' Milicevic 1-0, 29' en 56' Teodorczyk 1-1 en 1-2, 74' Chipciu 1-3, 87' Milicevic (pen) 2-3