Anderlecht blijft overeind in Gent

Zondag 30 april 2017 - 16:21   I   door Redactie

AA Gent is er niet in geslaagd om de titelstrijd weer helemaal open te breken. De Buffalo's bleven op een 0-0-gelijkspel tegen leider Anderlecht. Daardoor blijft de kloof vijf punten tussen beide teams.

De eerste helft begon goed, maar het tempo zakte gaandeweg wat naar beneden. Veel kansen waren er niet, al nam Gent het wel wat over naar de rust toe.

De tweede helft was echter voor Anderlecht. Paars-wit kreeg ook kansen. Lukasz Teodorczyk trapte in één tijd op doelman Kalinic en blijft zo zoeken naar een verlossend doelpunt. Ook Sofiane Hanni kreeg een uitstekende mogelijkheid op de 0-1.

Anderlecht faalde in de afwerking en Gent speelde bleek. De Buffalo's namen veel te vaak de verkeerde beslissing. In de slotfase dreigde de thuisploeg nog via een vrije trap van Milicevic, maar verder kwam Gent niet.